EULENBERG PETRA

A táncos mozgás valahol egy gyerekjátékkal kezdődött, amikor egy egyre magasabbra feszített gumiszalagon kellett ugrálni. Gyerekként imádtam ezt a játékot és fáradhatatlanul tudtam játszani akármeddig.
Aztán 6 évesen szüleim beírattak balettozni Mosonyi Ali bácsihoz és ettől kezdve a tánc sosem veszett ki az életemből. Amikor középiskola elején versenytáncolni kezdtem, rögtön beleszerettem. Később ezt felváltotta a boogie-woogie, amiben megtaláltam a saját stílusomat. A Bohém Boogie formációs csapatával rengeteg életreszóló élményt és VB II. helyet is szereztem.
Párhuzamosan swingelni tanultam Bóbis Lacinál, aki a 90-es években behozta Magyarországra ezt a stílust. Emellett kipróbáltam magam sokféle táncstílusban: ír sztepp, salsa, amerikai sztepp, charleston, argentín tangó. Minden tánc hozzátett valamit a mostani tudásomhoz.
2008-ban végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola társastánc-pedagógus szakán.
Itthon tanítottam Budapesten felnőtteknek és vidéken alapfokú művészetoktatásban gyerekeknek. Németországban és Ausztriában 7 éven át tanítottam swinget és boogie-t.
Jelenleg is aktívan swingelek, ami most is feltölt.

Célom, hogy minél több ember megtapasztalja a tánc energizáló, felszabadító és gyógyító erejét. Hiszek abban, hogy a tánc nem csak lépések sorozata, hanem olyan mozgás, amely frissíti a testet és ápolja a lelket.

ANTAL ATTILA

1996-ban találkoztam először a társastánccal, bár a zenéket már kora gyermekkorom óta negyon kedveltem. Némi versenytáncos próbálkozás után a Schönherz Táncklubba járogatva sikerült még jó pár új tánccal ismeretséget kötnöm, ott láttam meg először a Boogie-Woogie táncot.
Pár év Salsa után majdnem 10 évig foglalkoztam a Boogie tánccal, először Komlóssy Péter segítéségével, Jó kis formációs csapat alakult ki – ebben sokat segítettek a csopaki Százláb táborok, ahova volt szerencsém párszor eljutni. Ott ismertem meg a Jóri Rita – Balásy Ádám párost, így az Oktogonba hozzájuk kezdtem járni először még Boogie-ra.

Eme tánctanár-páros révén jelent meg 2008-ban a West Coast Swing tánc Magyarországon, ami már elsőre nagyon megtetszett. Az improvizáció a swing zenéknél is elő-előjött, de talán itt teljesedett ki számomra. Ilyen átfogó, szerteágazó és változatos zenékre táncolási lehetőséget kínáló elfoglaltsággal nem találkoztam még soha korábban, a legendás Forgách utcában indult az új kedvenc időtöltés. Ma már a Corvin Dance Centerben folytatódik az azóta is töretlen érdeklődés.

Az utóbbi 10 évben évente többször is részt veszek nagyobb hazai – néha külföldi – WCS workshopokon (BudaFest, Hungarian Open, SpringThing). Az éves WCS flashMOB rendezvényeken is ott vagyok mindig: